Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Om oss

Scenialt.se är en portal för konstnärligt arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller neuropsykiatrisk problematik. En sida som tillkommit genom stöd från Allmänna arvsfonden i samarbete med Botkyrka kommun och FUB Botkyrka Salem. Med avsikt att starta ett samtal, en diskussion om en växande scenkonst och om den fortsatta utvecklingen utav den.

Vad vi gör rent praktiskt är att samla in information från alla teater- dans- och musikgrupper som på något sätt gör scenkonst med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Från mer etablerade teatrar som Moomsteatern, Teater Blanca, Teater Barda, Mosaikteatern och Glada Hudik-teatern till mindre dagliga verksamheter i utkanten av Sverige, som på ett eller annat sätt arbetar konstnärligt. Vi lägger upp grupper och deras verksamhetsbeskrivningar, vi för in tidpunkter för premiärer och presenterar föreställningsinformation.  Vi söker intressanta gästskribenter och presenterar angelägna publikationer. Vi skriver och samlar in reportage, recensioner och nyheter.

Scenkonst med personer med intellektuella funktionsnedsättningar växer och vi vill uppmärksamma den i alla dess aspekter. Tycker ni det låter intressant? vill ni veta mera? vill ni vara med? Kontakta oss på info@scenialt.com, gå med oss på Facebook  följ oss på Twitter, eller kika in på vårt Instagram.

 


Kontaktinformation


Projektansvarig
Inger Erikson

Redaktör & Skribent
Jakob Siwek
073-9573458
info@scenialt.com

Skribent & Foto
Nils Söderman

Skribent & Foto
Tarik Hussein

Skribent & Foto
Moa Hesslegård

 

 

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.