Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Manar Jirjis

– Jag vill ge folk inspiration med mina tavlor. De ska kunna ta hem dem, hänga upp dem på väggen, titta och fantisera vidare, så som jag gör.

Månadens konstnär är Manar Jirjis. Manar började att arbeta på Hallundas dagliga verksamhet 2012. Det var första gången hon arbetade med konst.

Hennes första tavla här är ett barndomsminne från Irak. En tavla hon sedan utgått ifrån när hon målat de andra, följt samma tematik.

– Den är efter en teckning jag målade som barn. Så här fantiserade jag alltid. Sedan har jag velat att tavlorna ska likna varandra, göra fantasin större, förklarar Jirjis.

Manar Jirjis arbetar med tålamod. Skissar, blandar med palettkniv, bryter de grundläggande färgerna och söker nya nyanser.

Men hon påpekar att landet i tavlorna inte längre är Irak, eller Sverige. Utan hennes eget fiktiva land.

– Jag tycker om att skapa någonting nytt. Konst får mig att tänka efter, söka figurer, konturer och mönster jag tidigare inte sett. Den gör mig glad, lycklig. Jag får någonting att göra, säger hon.

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.