Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Foto. Nils Söderman
  • Foto. Nils Söderman

Lisa Neidenmark

Månadens konstnär heter Lisa Neidenmark. Hon är 23 år gammal med redan gedigna kunskaper inom konst. Född i Kalmar men bosatt och har alltid bott i Stockholm.

Hon började sin konstnärsbana med att som ung gå olika kurser, senare en treårig utbildning på Konstskolan Linnea. Idag arbetar hon på Atelje Inuti. Inuti är ett socialt arbetskooperativ, som verkar för att lösa behov av arbete och social gemenskap. De medverkande får förutom att tillföra med sina konstnärliga arbeten lära sig att dela på gemensamma verksamhetsdrivande uppgifter.

Neidenmark prövar gärna nya tekniker och uttryck inom konsten. Måla, skulpturera och lägga mosaik. Arbetet tillför lycka, vilket ofta leder till att hon lätt tappar grepp om tiden.  

Hon arbetar noggrant och låter det ta tid. Oftast med akvarell och kritor. Hennes senaste arbete var en tavla målad utifrån ett vykort från en resa i Turkiet. Uttrycket hon eftersträvar är glädje. Att hennes målningar visar att det är roligt att måla – att de tillför glädje både till henne själv och till betraktaren.

 

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.