Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Musikschlaget eller Funkisfestivalen

Manfred Lindqvist / Stora Blå Kultur

Musikschlaget är en musiktävling för människor inom funktionsvariationer som började 2006 efter att Maitraiders deltagit i en Internationell melodifestival i Atén. Maitraiders är ett rockband från Sundsvall. En idé föddes om att arrangera en liknande musiktävling i Sverige. I höstas arrangerades det ännu ett Musikschlaget av Maitraiders och studieförbundet Bilda.” Se Musikschlagets hemsida.

En musiktävling med mening där man kan antingen tävla med ett band, solo, göra en cover eller med eget material. Deltävlingarna brukar oftast vara på vårterminen runt hela Sverige. Varje artist/band får filma en enkel video med sitt bidrag på sin dagliga verksamhet.

Som sedan skall skickas in på Musikschlagets hemsida. Finalen äger alltid rum i stora riksfinalen Musikschlaget i november uppe i Sundsvall. Musikschlagets motsvarighet är Funkisfestivalen (Funkismello).

Funkisfestivalen är också en musiktävling för människor inom funktionsvariationer. Den började som Väsby Melodifestival 2011.

Jag tycker att det är stor skillnad mellan Musikschlaget och Funkisfestivalen. Om man skall vara med i Funkisfestivalen och tävla i en deltävling så görs det i varje kommun. Då finns det möjlighet att vara med i finalen på Cirkus som ligger ute på Djurgården i Stockholm som alltid sker i april. Det senaste nytt inom deltävlingarna i varje kommun är att om man inte kan spela på ett riktigt instrument som piano eller gitarr så finns det möjlighet att uppträda med en backtrack på deltävlingarna.

På grund av att namnet krockade med den riktiga Melodifestivalen får det inte heta Funkismello om Funkisfestivalen ska visas på TV någon gång. Ordet Mello används utav Melodifestivalen och ägs av SVT.

Det tråkiga i det hela är att man inte får uppträda med backtracken på finalen utan då är det husmannabandsorkestern som ska spela i bakgrunden åt artisten. Jag tycker att villkoret ska vara att det är artisten själv som räknas. Om man ser på Melodifestivalen på TV ser man inte någon husmannabandorkester bakom artisten om man från början hade en backtrack i bakgrunden.

Jag måste erkänna att Musikschlaget är bättre än Funkisfestivalen om jag får jämföra. Bara för att det finns mycket mer frihet i Musikschlaget än i Funkisfestivalen!

Kalendarium

mars

m t o t f l s
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.