Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Teater Surra
Adress:
Medborgarplatsen 5
Postnummer:
10268
Ort:
Stockholm
Telefon:
08-615 57 51

 

Om Teater Surra

Teater Surra är en experimentell teatergrupp som har funnits sedan 2003 på Medis5/Sensus.  Teater Surra strävar efter den mångsidiga skådespelaren som agerar, skriver manus, leder improvisationer, tillverkar masker och rekvisita.

Den kreativa, självständiga skådespelaren är utgångspunkten för allt arbete i Teater Surra. Skådespelaren skapar sin egen roll och gestaltning på scenen. Tillsammans skapar gruppen varje föreställning i samarbete med och under ledning av Adolfo Celis som konstnärlig ledare. Pedagogik och konstnärlighet ”Teater Surra” arbetar både pedagogiskt och konstnärligt. I det pedagogiska arbetet växer en skådespelare fram. Hon finner sin kropp, sin röst, och utvecklar sina verktyg. I det konstnärliga arbetet växer en föreställningen fram. Då har skådespelaren sin verktygslåda full av verktyg och ensemblen ska skapa en föreställning. Läs mer om detta i boken ”Teater Surra - Från intryck till uttryck” av Adolfo Celis & Marita Jonols. Boken går att beställa här.

Typ av teater

Teater Surra erbjuder publiken en resa där utgångspunkten är lust och stor respekt för publikens egna tolkningar och känslor. Ensemblen har medvetet valt att inte vara förklarande i sina föreställningar och de ser sig som detonatorer av varje åskådarens fantasi. När Macbeth och Bancos rider in på scenen på en pinne förstår publiken att pinnen de rider på föreställer deras häst.

Teater Surra vill inte vara förnuftets röst som talar om för publiken vad de ser och vad de ska känna. Publiken behöver absolut inte känna till Shakespeares, Molières eller Strindbergs pjäser för att ha behållning av en föreställning.

Publikationer: Från intryck till uttryck

En handbok i teater för amatörer och professionella:”Teater Surra – Från intryck till uttryck”.

Boken innehåller många handfasta tips och teaterövningar med inspiration frånCommedia dell’... Läs mer

Evenemang: Molière

Välkomna till en rolig och annorlunda tolkning av Molière som inte lämnar någon oberörd.

I föreställningen ¿Molière? tolkar Teater Surra, en ensemble bestående av tio skådespelare med... Läs mer

Reportage: Mötet i fokus

En teater som inte tar sina skådespelare på allvar tar heller inte sin publik på allvar. En teater som inte arbetar för att utveckla sin konstnärlighet, kommer heller inte utveckla sin publik.... Läs mer

Evenemang: Molière

Teater Surra ger ¿Molière?

Teater Surra visar föreställningen ¿Molière? för högstadie- och gymnasieelever. Efter föreställningen håller skådespelarna en teaterworkshop med eleverna.

... Läs mer

Kalendarium

december

m t o t f l s
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.