Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

SV Kulturcollege
Adress:
Fabriksgatan 8
Postnummer:
702 10
Ort:
Örebro
Telefon:
072-220 72 39

Utbildningen SV Kulturcollege utgör en del i projektet SV Kulturcollege. Projektet är treårigt, finansieras av Arvsfonden och Studieförbundet Vuxenskolan. Projektet är nationellt men utvecklas vid Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län.

Projektet syftar till att ta fram en unik utbildningsform med en ny pedagogik. Utbildningen använder kultur som verktyg och ska verka förberedande för arbete alternativt vidare studier. Målet med projektet är att skapa och testa en ny utbildningsform samt verka för dess fortsättning gällande finansiering efter projekttiden.

Folkbildning, dess pedagogik och förhållningssätt är en röd tråd, likaså vikten av praktisk tillämpning och kontakt med framtida arbetsgivare, vilka inte enbart begränsas till kulturområdet. Tanken är att utbildningsformen ska etableras och sedan spridas nationellt efter projektets slut.

Man kan följa projektet på hemsidan www.svkulturcollege.se


Maria Östby – projektledare SV Kulturcollege
072-220 72 39
maria.ostby@sv.se
twitter.com/svkulturcollege

 

 

Debattartikel: Har alla samma rätt till utbildning?

Ja, säger troligen majoriteten. Nej, säger vi på Studieförbundet Vuxenskolan. Förra året fanns endast en (!) högskoleutbildning som var anpassad för studenter med intellektuell... Läs mer

Kalendarium

juni

m t o t f l s
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.