Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Unika.nu
  • Unika.nu
  • Unika.nu
  • Unika.nu
  • Unika.nu
  • Unika.nu
  • Unika.nu

Unika.nu

Unika har fem dagliga verksamheter och två korttidsboenden med fokus på modern omsorg. En omsorg som utgår ifrån konstnärligt skapande arbete. Som arbetar utifrån de behov och intressen som finns idag och ställer höga krav på professionalitet från sin personal. Scenialt har intervjuat Lenita Sällström, verksamhetschef för Unika.nu, som tillhör Attendofamiljen.

Så hur fungerar det att vara arbetstagare på Unika?

– Arbetstagarna på Unika heter Unika-artister. Hos oss jobbar personer som tycker om musik, dans, teater, smink, att filma, redigera, pyssla och som tycker om kreativa aktiviteter. Man älskar att stå på scenen och älskar att skapa TV shower, säger Lenita Sällström.

Unika rubricerar sig själv som en modern omsorg, skulle ni kunna förtydliga vad en modern omsorg innebär? På vilket sätt har Unika anpassat sig efter de behov som finns idag?

– Vi tänker nytt och gör produktioner som handlar om viktiga ämnen som jämställdhet. Vi är lite vilda och galna och tycker om att synas i både TV och på scenen. Vi anställer personal som är proffs på estetiska saker. Till exempel dansare, designers, låtskrivare, musiker, make up artister, frisörer etc.

– Eftersom vi har personal som brinner för det konstnärliga blir det lätt att motivera våra Unika-artister. Våra lokaler är också inredda för att inspirera människor, förklarar hon..

Ni arbetar mycket med kultur, med dans, teater, film osv. Hur går det till egentligen?

– Varje Unika verksamhet har en egen produktion. Unika Vasastans produktion är en TV show med kändisar, Unika Fridhemsplans produktion är en modevisning med egendesignade kläder. Två av verksamheterna producerar musikaler med egenskriven musik, en annan har interaktiva shower där publiken får delta.

– Vi jobbar måndag till fredag mellan kl 9-15. Dagarna är fyllda av roliga aktiviteter som dansträning, musikpass, drama, smink och Life coaching som handlar om självständighetsträning.

 Vilka får se dessa produktioner? Är de offentliga?

– Absolut. Vi vill ha så mycket publik som möjligt.

Vad är Unika TV och hur fick ni Agneta Sjödin och Mark Levengood som gäster?

– Unika-artisterna har kändismöten där vi alla får säga vilka våra favoritkändisar är. Sedan försöker vi ta reda på hur man bjuder in kändisen. Vi åker ofta på konserter på Radiohuset där vi är live publik. Vi har ett snyggt visitkort som vi ger tillsammans med en personlig inbjudan till den kändisen som vi vill ha med i TV programmet.

Vi har förstått det som att ni vill visa upp er ännu mer i det offentliga ljuset, öppna upp mot en större publik. Hur arbetar ni mot det?

– Vi bjuder på gratisshower en gång i månaden för att sprida ryktet. Vi drömmer också om att vår TV show ska komma med i riktig TV, säger Lenita Sällström.

 

     


Unika-trailer.

Media: 

Kalendarium

oktober

m t o t f l s
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.