Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Foto. Viktor Hertz
  • Foto. Ted Dluzewski
  • Foto. Viktor Hertz
  • Foto. Viktor Hertz
  • Foto. Michael Sundberg
  • Foto. Ted Dluzewski
Esters Musikverksamheter
Adress:
Hågavägen 194
Postnummer:
75263
Ort:
Uppsala
Telefon:
070 - 170 60 02

Esters Musikverksamheter är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsalas verksamhet i musik för Uppsalabor med funktionshinder. Vi bedriver studiecirklar inom musikområdet och har ca 100 deltagare som besöker oss varje vecka för att delta i någon av våra grupper. Vi har fyra rock-/popband som regelbundet ger konserter för publik och en kör som gör detsamma. Därutöver driver vi grupper som inte jobbar mot scenen, men som älskar musik och träffas en gång/vecka för att i olika former musicera tillsammans. Se:

Esters Orkester
Esters Orkester är kanske ett av Uppsalas mest kända band, ”en institution i Uppsalas Musikliv” (TV4 Uppland). Orkestern har i sin nuvarande form spelat ihop ca 12 år. ”Esters” har framträtt på åtskilliga små och stora scener i de mest skiftande sammanhang, främsti Uppsala-Stockholmsregionen men också på andra håll i landet. Man har t.ex spelat på födelsedagskalas, privata samkväm, krogar, caféer, boende- och firmafester, jubiléer, danskvällar, Folkets park, i kyrkor, på båtar, större inom- och utomhusarenor, radio & TV. I den stora reportoaren samsas en blandning av 50-, 60- och 70-talsrock med dansbandsmusik, svensk schlager & visa. Orkestern spelar också en handfull egna sånger.


Esters Stämband med kompgrupp
Stämbandet är en kör som funnits i snart sju år och består av 25-30 personer. Kören leds av Maria Dluzewska och jobbar projektvis med olika teman. Man har hunnit med sju olika föreställningar ("Svenska visor", "Sommarsånger", "Sjunger schlager 1 & 2", "Sjunger Gospel" och nu "Spår sommarens väder". Kören sätter också upp en stor adventskonsert varje jul med ca 40-50 personer på scenen och 3-400 i publiken. Stämbandets kompgrupp består av sex musiker, varav fyra med funktionshinder.


Phil´s Riders of the Storm
Phil´s Riders bildades 2004. Bandet är uppbyggt runt sångaren och gitarristen Filip Backström och hans stora reportoarkännedom inom den lite tuffare rockmusiken. Filip frontar bandet tillsammans med sångerskorna Petra Svensson & Maria Axelsson. Reportoaren består av klassisk tyngre rock, allt från Rolling Stones & CCR via Jimi Hendrix till grupper som Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep, Zeppelin, Dio, Judas Priest och många fler. Ett utspel med stark scennärvaro är ett av bandets kännetecken.


Baby Chickens
"Chickens" har funnits i sex år och spelar pop på engelska och svenska. De är tio personer på scenen (!) med bl.a klaviatur, trombon och tre frontande sångerskor.


Jim Daniels
Ett nystartat band som gjorde sin bejublade scendebut dec 2012. På reportoaren står rockabilly. Jim Daniel´s består av åtta personer och är uppbyggt kring två härliga sångare: Jimmy Eriksson & Daniel Andersson.

Mikael Axelsson

Evenemang: Esters Stämband klär på dig!

Esters Stämband klär på dig! Esters Stämband med kompgrupp ger sin senaste föreställning, med sånger om kläder.

Två föreställningar kl. 10.15 resp 13.15 på Grand. Fri entré, föranmälan... Läs mer

Evenemang: Esters Stämband klär på dig!

Esters Stämband klär på dig! Esters Stämband med kompgrupp ger sin senaste föreställning, med sånger om kläder. Tid och plats: Linnéträdgårdens orangeri kl. 20.00.

Esters Stämband... Läs mer

Evenemang: Esters Orkester ger en konsert på ”Puben” Teater Blanca

Esters Orkester ger en konsert på ”Puben” Teater Blanca. Kl. 18-21 fri entré.

Esters Musikverksamheter är Studieförbundet Vuxenskolan Uppsalas verksamhet i musik för Uppsalabor med... Läs mer

Evenemang: Baby Chickens tolkar Per Gessle

Välkomna Tisd 29/4 till Baby Chickens tolkar Per Gessle. Två föreställningar på Grand, kl. 10.15 resp 13.15. Fri entré, föranmälan till kultursekreterare Karin Hedvall: 018-727 17 20 /... Läs mer

Evenemang: Esters Festival & Danskväll

Välkomna till Esters Festival & Dans på Kulturoasen i Hågaby!

klockan. 17-22. Arr: Studieförbundet Vuxenskolan, Esters Musikverksamheter. Medarr: Uppsala Kommun V&B Kultur. Entré:... Läs mer

Kalendarium

december

m t o t f l s
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.