Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Savannens prinsessa

Grupp:

Teater Kulpåscen visar snart sin föreställning Savannens Prinsessa.

Den 12 och 13 mars sätter vår teatergrupp Kulpåscen upp "Savannens prinsessa" på Sagateatern.

Det är en dans- och teaterföreställning som skapats med inspiration av Lejonkungen. Vi hade premiär våren 2019 på Sagateatern och vi har sedan dess spelat den på vår egen scen här på Kulturhuset i Johannelund.

Vår publik har bestått av förskolor- och skolor i närområdet, elever från gymnasium- och folkhögskoleutbildningar, personalgrupper från universitetet och Svenska kyrkan och så självklart publik från särskolor, LSS-boende och daglig verksamhet. Responsen har varit fantastisk!

Nu spelas den alltså åter på Sagateatern.

Varmt välkomna!


Savannens Prinsessa

En dans och -teaterföreställning som har improviserats fram med inspiration av Lejonkungen.

Teater Kulpåscen improviserar fram sina manus och kan på detta sätt ta tillvara varje skådespelares talanger och förmågor. I deras arbete använder de sig av fysisk teater och dans. Parallellt med föreställningsarbetet jobbar de med dans, rytm, musik och -teaterövningar. Dessa övningar syftar till att utveckla deltagarnas förmåga att uttrycka sig i rörelse, röst och känsloutryck.

De övar också på samarbete genom olika dramaövningar. Betonar att allt teaterarbete är grupparbete. Vi har som mål att hjälpa alla deltagare att utveckla det uttryckssätt de är bra på. Vi jobbar kontinuerligt med att filma och fotografera vårt arbete, vi har funnit att det är lärorikt och roligt för deltagarna att få denna återkoppling.


 Affisch och trailer. 

Kalendarium

juli

m t o t f l s
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.