Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Gökboet

”Ni är här för att ni inte klarar av världen utanför. Ni måste förstå att det är för er skull vi bestraffar och begränsar.”

Hövding Bromden är patient på ett mentalsjukhus och visar vägen in i sin dimhöljda värld, där Syster Ratched och ”maskineriet” styr avdelning och patienter som saknar kraft att kämpa emot. Och varför skulle man kämpa emot? Maskineriet är effektivt och perfekt, allting fungerar som det ska, detta är Den Bästa Av Världar. Så dyker den nye patienten McMurphy upp som ett virus i maskineriet, en frisk fläkt som blir en isande kall kår längs Syster Ratcheds rygg.

Gökboet har legat på Moomsteaterns bord i många år, i väntan på rätt tid och rätt ensemble. Vi tycker om att ifrågasättamaskineriet, peta i det trygga och fundera över om allt det där fina kanske bara är en burk Valium? Vi har inget emot att vara en liten McMurphy i Omsorgens Sverige!

På scen kommer ni att möta hela Moomsteaterns ensemble, nu sju personer stark, tillsammans med de tre gästskådespelarna Birte Heribertson, Nina Jemth och Rafael Pettersson. Vi samarbetar även med Teater Teamus och fem skådespelare ifrån denna Dagliga Verksamhet kommer att medverka som statister i föreställningen och befolka det mentalsjukhus som är Gökboet.

Föreställningen kommer att bli ca 3 timmar lång, inkl paus. Vi har satt en rekommenderad åldersgräns på 15 år, då det förekommer scener som är otäcka och våldsamma.

På Scen: 
Bromden – Ronnie Larsson
Ratched – Birte Heribertson
McMurphy – Rafael Pettersson
Harding – Nina Jemth
Billy Bibitt – Niclas Lendemar
Cheswick – Pierre Björkman
Taber – Gunilla Ericsson
Syster Williams – Therese Kvist
Springs – Frida Andersson
Martini – Dennis Nilsson
Scanlon – Tryggve Algeus
Ruckly – Babou Toury
Bancini – Torsten Hülphers
Smith – Susanne Hansson
Ellis – Ingvar Hegerlund

Produktion:
Av Dale Wasserman. Baserad på Ken Keseys roman. Teaterförlag Nordiska ApS. I en till teatern anpassad scenisk version av Per Törnqvist.
Regi: Ragna Weisteen
Kompositör: Jan-Erik Sääf
Scenografi & kostym: Helga Bumsch
Ljusdesign: Hans C Roupe
Ljud- & föreställningstekniker: Martin Kullberg
Scenmästare & rekvisitör: Katja Lindström
Skräddare & sminkös: Sandra Haraldsen
Sömmerska: Elizabeth Nilsson
Snickare: Jonas Bengtsson
Attributmakare: Linn Valvis
Inspicient: Malin Stegerling
Rörelsepedagog: Mia Borg
Ensemblestöd Moomsteatern: Hasse Engquist
Ensemblestöd/scenarbetare Teater Teamus: Lotten RoosIngrid Savbrant & Anna-Maria Matala
Producent: Sandra Johansson
Medproducent: Anna Gustavsson
Teaterchef: Suzanne Hedström Hellberg

Föreställningen spelas även Söndagar kl. 15:00. Mer information finns på http://moomsteatern.com/biljetter/

Kalendarium

december

m t o t f l s
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.