Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

Det måste ju va nåt som inte är fel

En föreställning om föreställningarna om Aspergers syndrom.

Möt skådespelaren Ronnie Larsson i den specialskrivna monologen om Aspergers syndrom. Ronnie har själv diagnosen Aspergers syndrom och tillsammans med regissör Bertram Heribertson och manusförfattare Per Törnqvist har han skapat en enmansföreställning där han tar med publiken på en mycket roande, underfundig och tankeväckande resa.

Föreställningen passar perfekt för sig själv, eller som en del av en konferens, ett möte, en mässa eller liknande. Den är mycket lättflyttad och kan uppföras var som helst om bara golvytan finns. Speltid: Ca 40 min.

 

Ronnie LarssonCitat ur föreställningen:


”Vet ni förresten vad neurotyper är? Inte? Men det är ju ni, ni andra. Ickeautisterna. Aha, tänker ni, vi normala! Men är det verkligen så? Är det så lätt?”

”En vacker dag kanske vi är i majoritet i samhället och då tar vi över i lunchrummen på arbetsplatserna. Då är det slut med kallpratet och dom tomma lögnerna och den falska artigheten.”

”Sådär kunde jag hålla på tills jag var helt färdig och bara sjönk ihop helt slut på marken som en potatissäck. Och sen satt jag där i timmar och bara grät och grät och undrade: Vad är det som inte stämmer, vad är det som är fel med alltihop?”

 

Så här skrev Boel Gerell i Sydsvenskan efter premiären:


”Anslaget är självironiskt och drivet, en lek med såväl det egna beteendet som våra förutfattade meningar och en gestaltning som med utgångspunkt i det mest personliga tecknar ett porträtt också av det omgivande samhället… Just i kraft av sin gestaltning lyfter Larsson fram nyanserna, humorn och smärtpunkterna”

För frågor, bokningar och prisuppgifter kontakta vår producent Sandra Johansson på email sandra@moomsteatern.com eller mobil 0709 218 613.

Kalendarium

december

m t o t f l s
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.