Konstnär

– Jag brukar leta efter inspiration från målarböcker, ofta om konstnären Mondrian. Jag tycker om hans stil. Även från Picasso och han X:et här från Tumba, alltså Sven Erixson.

  • Fotograf Marie Birkl
  • Fotograf Marie Birkl

De sociala kongresserna

Efter att i fem års tid ha utforskat scenkonsten genom främst teaterformen (med över 200 föreställningar spelade) väljer Teater Barda att utmana både sig själva och sin publik när de sätter upp dansföreställningen ”De sociala kongresserna” under våren 2013.

http://www.scenialt.se.test.tvite.nonea.se/sites/default/files/dsk_482lag.jpg#overlay-context=forestallningar

Foto. Marie Birkl

”De sociala kongresserna” är en dansföreställning som handlar om hur vi människor förhåller oss till varandra och som synliggör kroppens funktion i det sociala samspelet. En föreställning om människans utsatthet och sårbarhet men också om hennes kärlek och gränslösa värme. Ett oblygt konstaterande av hur olika en människokropp kan se ut, ett bejakande av kroppens möjligheter och en insikt om kroppens begränsningar.

Vad är dans? Vad är kropp? Vad är vackert? Har alla människor tillträde till scenen? Att skapa dans med människor vars kroppar och rörelsemönster skiljer sig från det vi oftast ser på en dansscen vidgar våra begrepp om vad dans är, vad konst är, vad vackert är. Dansföreställningen ”De sociala kongresserna” har ambitionen att vara sin egen genre. För den som har behov av att klassificera den kommande upplevelsen kan man nog främst kalla det för modern experimentell konstdans.

http://www.scenialt.se.test.tvite.nonea.se/sites/default/files/dsk_55lag.jpg#overlay-context=forestallningar

Foto. Marie Birkl

Föreställningen skapas av dansarna (samtliga skådespelare i Teater Barda) tillsammans med regissören Henrik Ögren och koreografen Camilla Edfalk Almgren. Som vanligt när Teater Barda skapar gör vi det med utgångspunkt från skådespelarnas egna impulser och intryck som vi sedan hjälps åt att binda samman till en historia och i det här fallet – en dansföreställning.

Föreställningen väntas bli ca en timme lång. Världspremiär på Storsjöteatern i Östersund torsdag den 14 mars 2013, arrangör är Östersunds teaterförening. Reportage om arbetet bakom föreställningen i Östersundsposten: Dansen tar Teater Barda till ett nytt territorium och en recension: "Modigt, gripande och vackert".

Biljetter:

23 maj kl 19.00 Scalateatern, Stockholm
biljettbokning genom: http://www.scalateatern.se/index.php?id=227

Kalendarium

december

m t o t f l s
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Nyheter

DansVariation - att leda och dansa tillsammans.

DansVariation drivs av Studieförbundet Vuxenskolan med stöd från Allmänna Arvsfonden och i samarbete med Teater Sláva. De anordnar...

Friskis&Svettis har sett att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har de utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell...

Nu är det snart dags för ny konferens! Föreningen Kultur och Kvalitet bjuder in till KOK's årliga möte. Den 9 - 10 april. Missa inte sista anmälan måndag den 1:a april.

Senaste publikation

Här kommer ett boktips! Glada Hudik-teatern har precis släppt en citatbok som heter Sluta Aldrig Kramas. "Att du nu håller i en bok fylld av kloka och tänkvärda citat från skådespelarna i vår ensemble är därför helt logiskt. De lär mig dagligen nya sätt att se på världen.